Snorkelen en duiken in El Quseir

Aug 29, 2023 | Duiken, Zonvakantie

Al duizenden jaren fungeerden de kusten van Egypte als de brug tussen de Nijlvallei en de rest van de wereld. Ze dienden als ingangen en uitgangen, verdedigingslinies en bronnen van grondstoffen en voedsel.

Vandaag de dag is El Quseir nog steeds een van de meest populaire duikbestemmingen in Egypte. Mensen komen hier om te genieten van de prachtige koraalriffen en de diverse duikplekken die gemakkelijk vanaf het strand te bereiken zijn. Zelfs kinderen kunnen veilig snorkelen en duiken in El Quseir.

Het Scuba World Divers Diving Center in El Quseir is een PADI-duikcentrum en de perfecte plek om te leren duiken. Van de PADI Open Water Diving Course tot het PADI Dive Master-niveau, je kunt hier genieten van een ontspannende vakantie in het Sentido Oriental Dream Resort in El Quseir. Benje van plan om tijdens je vakantie in Egypte te gaan duiken in de buurt van El Quseir? Neem dan een kijken bij de duikpaketten van Egypte.nl.

Het zeeleven in El Quseir

Ontdek de prachtige onderwaterwereld van El Quseir. Hier vind je een overvloed aan kleurrijke riffen en vissen, evenals diverse activiteiten.

De kans is groot dat je tijdens het duiken Sea Cow (Dugong), schildpadden, witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, barracuda’s en andere indrukwekkende zeedieren tegenkomt. Daarnaast zijn er ook krokodilvissen, schorpioenvissen, steenvissen en koraalduivels die zich verschuilen op zichtbare plekken. Misschien heb je zelfs het geluk om ook een zeester of hengelaarsvis te spotten. Voor de liefhebbers zijn er genoeg zeenaalden en naaktslakken te zien.

Bij Scuba World Divers Diving Center heb je de mogelijkheid om te duiken met onze jarenlange ervaring en kennis van het rif en het onderwaterleven. Voor meer informatie hierover kun je de klantenservice van Egypte.nl bellen. We nemen je mee naar onvergetelijke plekken waar je de meest bijzondere zeedieren kunt bewonderen, een ervaring die je niet wilt missen.

duiken in el quseir

Beste duikplekken bij El Quseir

Elphinstone

Duiklocatie: Om bij Elphinstone te komen, duurt het 40 minuten met de bus naar de haven en vervolgens 15 minuten met de speedboot naar open zee.

Kenmerken: In de top 20 duikplekken ter wereld: Elphinstone (ook bekend als Abu Hamra) is een uitdagende duikplek vanwege de ligging in open zee en sterke stroming. Het heeft een indrukwekkende riffmuur van 700 meter lang met plateaus in het midden van de zee. Het zit vol met kleurrijk koraal en een diverse onderwaterwereld, inclusief allerlei soorten grote vissen.

Diepte: 0-40 m

Niveau: Niet geschikt voor beginners. Minimaal 50 gelogde duiken en het Advanced Open Water Diver-certificaat zijn vereist.

Onderwaterleven: Bij Elphinstone kun je Manta’s, tonijnen, napoleonvissen, barracuda’s, rifhaaien, hamerhaaien en longimanus-vissen tegenkomen.

Extra info over het duiken in Elphinstone

Het Elphinstone-rif, met een lengte van ongeveer 500 meter, is een van de beste duikplekken in het zuidelijke deel van de Egyptische Rode Zee en staat bekend als een van de top 20 duikplekken ter wereld.

De indrukwekkende verticale wanden van het rif, die meer dan 150 meter diep zijn, zijn bedekt met prachtige zachte en harde koralen. Bij het duiken op het Elphinstone-rif kun je een diversiteit aan haaien tegenkomen, waaronder hamerhaaien, grijze rifhaaien en Oceanische witpunthaaien die rond het noordelijke plateau zwemmen.

De westelijke en oostelijke muren zijn ook bedekt met zachte koralen en bieden onderdak aan diverse zeedieren die de Rode Zee te bieden heeft.

Waar je wordt afgezet bij het rif, hangt af van de stroming op de dag van uw bezoek. Langs beide muren vind je prachtige koralen en je zult veel zeeleven zien zonder al te veel moeite te hoeven doen. De stroming kan variëren van zacht tot zeer sterk, daarom vereist het duikteam bij dat duikers een goede beheersing van drijfvermogen demonstreren voordat ze hier duiken om de veiligheid te waarborgen.

duiken in elphinstone

Zereb Kebir

Duikplek: Zereb Kebir – Een prachtig duikgebied ten zuiden van El Quseir.

Bereikbaarheid: In 30 minuten per minibus te bereiken vanaf het noorden.

Kenmerken: Zereb Kebir is een beschermde duikplek met veel mogelijkheden. Begin de duik in een indrukwekkend wit zandgebied omringd door riffen. Verken grotten, kleine canyons en geniet van de prachtige koraaltuin aan de noordkant.

Diepte: 0-30 m

Niveau: Geschikt voor beginners en gevorderde duikers, inclusief cursussen.

Maritiem leven: Ontdek zachte koralen, steenformaties met zeldzame naaktslakken en tandbaarzen.

Soug Bohar

Duiklocatie: Soug Bohar is een duikplek die zich op 15 minuten afstand bevindt ten noorden van ons duikcentrum.

Kenmerken: Soug Bohar staat bekend om zijn spectaculaire toegang via een kleine kloof voordat je het koraalrif bereikt. Bij de ingang kun je vaak een adelaarsrog vinden op een zandplateau. Daarna bereik je de pinakels vol glasvisjes op een diepte van 30 meter. In deze pinakels kun je ook een tafelanemoon ontdekken waar een familie harlekijngarnalen zich verstopt.

Diepte: 0-30 m

Niveau: Geschikt voor duikers van alle niveaus

Marine leven: Je kunt hier adelaarsroggen, schorpioenvissen, gigantische trevally, anemonen en barracuda’s tegenkomen.

duiken in el quseir